Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Het kan verkeren bij sc Bolsward

24 maart 2024 21:45

Was het vorige week nog hosanna bij sc Bolsward, deze zaterdag is het in de wedstrijd tegen Sint Annaparochie een zware bevalling. Sc Bolsward behaalt ternauwernood een puntje door een 2-2 gelijkspel tegen de rode lantaarndrager.

Tegen st. Anna is de verwachting dat Bolsward een uitgelezen kans krijgt om de broodnodige uitbreiding van het puntenaantal te realiseren. Nodig, omdat handhaving het doel is deze competitie en met de verzwaarde degradatieregeling ben je pas veilig als je op het 9e plekje staat. Het elftal begint daarom direct met het zoeken van de aanval om snel een openingsgoal te forceren. IMG_9320.jpg
Van st. Anna is de verwachting dat ze vanuit een zware verdediging op de counter zullen loeren. Wat nodig is om de verdedigingsmuur te slechten zijn snel uitgevoerde aanvallen. Bolsward heeft echter moeite om dit uit te voeren, het is sterker maar creëert weinig kansen. De eerste echte kans is zelfs te noteren aan de andere kant maar het schot van de gasten belandt net naast de goal. roy.jpg
Roy en Davey hebben kansjes maar de precisie ontbreekt, de schoten gaan over of worden gekraakt. Op slag van rust probeert Davey het nog met een vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied maar de paal voorkomt de voorsprong .

Dan zijn er al twee noodgedwongen wissels uitgevoerd bij Bolsward als gevolg van blessures van Sjoerd en Tim. Er is bijna een elftal te maken van alle huidige blessureklanten. De vaste kern krijgt een zwaardere taak en het is knap van de jongelingen in de selectie hoe ze de gaten in het team opvullen. Foutjes worden op dit niveau eerder afgestraft, dit blijkt als er op het middenveld balverlies wordt geleden, direct volgt er een diepe bal op de st Anna spits die Milan omspeelt en de voorsprong voor de gasten op het bord zet, 0-1. Bolsward zet meer gas maar het blijft onnauwkeurig in het spel waardoor er nauwelijks echte kansen ontstaan. Willem Jan probeert het met een afstandsschot en als de keeper de bal los laat is het Roy die de bal net te hoog mikt om de gelijkmaker te laten aantekenen. IMG_9421.jpg
Even later is het echter wel raak als Özgür de bal op de 16-meter kan controleren en Davey voor de keeper kan zetten, die faalt niet en maakt de 1-1 door een schuiver in de hoek. Als dan tien minuten later de (reserve) keeper van st. Anna geblesseerd raakt en gewisseld moet worden door een speler is de gedachte dat het goed gaat komen voor Bolsward. De invaller-keeper krijgt echter weinig schoten op doel waardoor de gasten eenvoudig op de been blijven. Ze komen tien minuten voor tijd zelfs wederom op voorsprong door een kopbal uit een corner. Bolsward doet nog verwoede pogingen om de invaller-keeper op de proef te stellen maar de goal blijft uit, IMG_9722.jpg
tot de laatste minuut van de wedstrijd als ook Davey nog een corner mag nemen. Hij brengt  de bal scherp in de doelmond waar Christiaan keihard kan inkoppen om zo toch nog de 2-2 aan te tekenen.

Een middag met gemengde gevoelens. Twee puntjes verloren, twee nieuwe blessureklanten. Gelukkig nog een gelijkspel waar op het einde van de wedstrijd niemand meer op rekende. De komende twee weken kan het team op adem komen omdat er komende zaterdag geen programma is, daarna wacht de uitwedstrijd tegen Zeerobben.

Foto's: Wilfred de Bruijn

Opstelling: Milan Schreuder; Jesse Bons (Marten Leijenaar), Quinten Hartman, Wesley Lohman, Sjoerd Breeuwsma (Christiaan Stremler); Tim Oosterbaan (Willem Jan Postma), Owen Burghgraef (Bouwe Feenstra), Özgür Akkus; Davey Lohman, Roy van Hiel, Wilco Folkerts

Scoreverloop: 50e 0-1 Timo Bijma; 57e 1-1 Davey Lohman; 82e 1-2 Marc Bakker; 98e 2-2 Christiaan Stremler